המרכז האוניברסיטאי לנוער באוניברסיטת בר-אילן פועל למעלה מ-40 שנה ובמסגרתו נחשפים ילדים ובני נוער לפעילות מדעית בסביבה אקדמית חוקרת. מטרת המרכז לעודד מצוינות בחינוך המדעי בקרב ילדים ונוער. פעילויות המרכז מתואמות עם הוועדה הממלכתית לקידום החינוך המדעי לנוער ונתמכות על ידי המנהל למדע וטכנולוגיה ועל די המחלקה לנוער שוחר מדע במשרד החינוך.

הפעילות במרכז האוניברסיטאי לנוער מספקת לבני הנוער: היכרות והתנסות עם חזית המדע והטכנולוגיה, העשרה והרחבת הידע, חשיפה לתחומי מחקר מגוונים ומפגש עם חוקרים בסביבה אקדמית. אנו במרכז שואפים להשיג כל זאת תוך שמירה על אווירה נעימה ומהנה, עם הקפדה על גישות הוראה מאתגרות ומעניינות.

בחופשות חנוכה והקיץ ובמהלך שנת הלימודים מקיים המרכז: חוגי מדע לילדים ונוער, לימודים אקדמאיים ,פעילות חנוכה, ימי עיון ומחנה קיץ מדעי לתלמידי ד'-י"ב. הפעילויות מתקיימות בשל מצב הקורונה באופן מקוון ,אך בימים כתיקונם הן מתקיימות בקמפוס במתחם סגור המקנה סביבה אקדמית שקטה ומטופחת, המתחם מאובטח על ידי מחלקת הביטחון של האוניברסיטה.

הפעילות במרכז האוניברסיטאי לנוער כוללת שיתוף פעולה הדוק עם מגוון פקולטות ומחלקות כגון: הנדסה, מדעי המוח, מתמטיקה, כימיה, פיזיקה, מדעי החיים ועוד. במסגרת הפעילות במרכז האוניברסיטאי לנוער, התלמידים יחשפו למחקר המדעי המתבצע במכון לננוטכנולוגיה ולחומרים מתקדמים (BINA). המכון מרכז בתוכו תשתיות מכשור עשירות ומתקדמות ביותר המשמשות עשרות מעבדות מחקר ותעשיות. דגש רב ניתן לחשיפת התלמידים למדע תוך עידוד הסקרנות והקישור של המדע לחיי היום יום.