טופס הרשמה

אבטחת מידע וסייבר לבוגרים

גאון מחשבים? מקומך איתנו. מטרת החוג הינה חשיפה לעולם הסייבר במטרה לפתח את הדור הבא של אנשי ההייטק בישראל. בחוג נתחבר לחוות שרתים יעודית ונתרגל טכנולוגיות הגנה ותקיפה. כמו כן נכיר דרכי התנהגות נכונה כדי להגן על עצמנו ברשת האינטרנט. החוג מנוהל מקצועית ע"י ערן שחם, מנהל מרכז ההדרכה המורשה של צ'ק פוינט בישראל.

חשיבה מתמטית

פיתוח הלוגיקה ויישומים מודרניים למתמטיקה. לוגיקה הינה תחום המלמד ומכשיר תלמידים להסיק מסקנות בצורה רציונלית, נכונה ואמיתית תוך ייצוג הנתונים בצורה מתמטית והסקת מסקנות תוך שימוש בסט כלים מוגדר מראש. בחלק של פיתוח הלוגיקה נלמד להבחין בין הסקות נכונות למוטעות, נלמד כללי הסקה דידקטיים ונחקור לעומק את תורת ההיגיון. לאחר שסיימנו לבנות את הבסיס, נעבור על מספר נושאים יישומיים של מתמטיקה בהם: תורת הגרפים, שיטות הצפנה, בינה מלאכותית ורשתות נוירונים. מטרת החוג היא לתת לתלמיד הצצה לעולם המורכב של המתמטיקה האקדמית.

כימיה וננוטכנולוגיה

מדעי המוח

מדוע אנו חולמים? האם ניתן לקרוא מחשבות? איך המוח שלנו מזהה שיר שלא שמענו שנים? מדוע פיהוקים "מדבקים"? האם ניתן לשלוט במכונה בכוח המחשבה? בואו ללמוד על התחום פורץ הדרך בחוויה מרתקת של חידות ניסויים ואתגרים חדשים!

עולם הרפואה

הרפואה מעניינת ומרתקת אתכם? חולמים להיות רופאים? עולם הרפואה הוא גדול ומרתק ובכל יום מגלים בו דברים חדשים ומדהימים. במהלך החוג נלמד על מערכות גוף האדם, נכיר את מערכת הנשימה, מערכת הלב, תזונה ודרך חיים נכונה, וכמובן נלמד ונתרגל במידת האפשר פעולות רפואיות פשוטות. נלמד איך להציל חיים! הקורס יקנה לנו ידע נרחב בתחום הרפואה וברפואת החירום בפרט.

פיזיקה

במסגרת חוג זה נלמד על המושגים הנפוצים כיום בעולם הפיזיקה תוך פיתוח החשיבה הקריטית, הכלי החזק ביותר בארגז הכלים של פיזיקאי. נתחיל ממושגים קלאסיים כמו מכניקה וחשמל ונשוחח על האנשים מאחורי החוקים הגדולים והסיבה שהביאה אותם לתגליות הללו. נמשיך בפיזיקה של המאה ה19 עם תגליות בנושא גלים ואור וההבנה שהמדע נזקק לכלים חדשים על מנת לתאר את העולם. לאחר שסיימנו לבנות את היסודות נתחיל לחקור נושאים מודרניים שמעסיקים אותנו עד היום כגון: האטום, דואליות חלקיק-גל, תורת היחסות הפרטית ותורת היחסות הכללית של איינשטיין.

רובוטיקה לבוגרים

תסתכלו מסביב, אנחנו מוקפים ברובוטים, ניתן לכם דוגמא. למשל המזגן שלכם או הבלנדר ואפילו הטלויזיה. בלבלנו אתכם? בשביל להבין למה אנחנו מתכוונים אנו מזמינים אתכם לתוכנית רובוטיקה בנוער שוחר מדע. בקורס נלמד מהו בעצם רובוט ומה אפשר לעשות אתו, נקבל את הכלים לבניית רובוט, ונבנה פרויקטים שונים בדרגת קושי עולה. הקורס ישלב התנסות מעשית במערכת Arduino, מערכת פשוטה היכולה לבצע אינספור פעולות, ויכיל בתוכו את הנושאים הבאים: שילוב בתהליך הטכנולוגי (התנסות בשלבי תהליך טכנולוגי של תכנון מוצר), הכרת עקרונות ומנגנוני פעולה, הכרת מנגנוני הנעה מכניים, הכרת מערכות טכנולוגיות (תהליכי קלט, עיבוד ופלט במערכות דומות כמו מערכות חיים ומערכות טכנולגיות מבוקרות

תכנות

תעשיית הפרסום ותקשורת שיווקית

עולם הפרסומות של ימינו הוא עולם סוחף ומרתק, בו אמצעי התקשורת עמוסים במסרים פרסומיים מגוונים ורבים. בשיעורים שלנו נלמד מודלים ותאוריות מתחומי השיווק והפרסום, תפיסות שיווקיות וגישות שונות, תמהיל השיווק ואסטרטגיות מותג. נכיר את עולם הפרסום המרתק, שיטות שכנוע, שיקולים, תפקידים ועוד. נשים לב להתפתחויות ולהשתנות התחום לאורך השנים ונראה דוגמאות. נתנסה בפיתוח חשיבה יצירתית וביקורתית וננסה גם למצוא את הדבר הבא שעולם הפרסום מחפש.
תכנות

בעולם המתקדם במהירות ובהשפעת עידן הקורונה העכשווי יש יותר ויותר עניין וצורך להיחשף ללמידה מרחוק ולפתח אפליקציות וכלים שיקלו על הלמידה והשימוש באמצעי תקשורת מרוחקים. אפליקציות שונות מנגישות שירותים שבעבר היו פרונטליים כמו אפליקציות של הבנק, קופ"ח, למידה מרחוק ועוד. תכנות ופיתוח אפליקציות באופן חוויתי, מעורר חשיבה לוגית ומחשובית, מעודד יזמות טכנולוגית ומפתח יכולת פתרון בעיות באמצעות סביבת פיתוח דינמית.במסגרת החוג התלמידים ילמדו בסביבת פיתוח דינמית ומקוונת App Inventor (גישה מכל מכשיר נייד / מחשב עם חיבור לאינטרנט). סביבת העבודה זו, מאפשרת באמצעות ממשק עבודה פשוט יחסית, לתכנת – וזאת באמצעות העברה של רכיבי העיצוב לממשק העיצובי של האפליקציה ושימוש בבלוקים ויזואליים ע"מ לתכנת אותם. התלמידים יצרו אפליקציות מגוונות ומעניינות ויתנסו בפתרון בעיות וחשיבה לוגית.
עולם הרפואה

מדעי המוח

רובוטיקה לבוגרים

הקורס ישלב התנסות מעשית במערכת Arduino, מערכת פשוטה היכולה לבצע אינספור פעולות, ויכיל בתוכו את הנושאים הבאים: שילוב בתהליך הטכנולוגי (התנסות בשלבי תהליך טכנולוגי של תכנון מוצר), הכרת עקרונות ומנגנוני פעולה, הכרת מנגנוני הנעה מכניים, הכרת מערכות טכנולוגיות (תהליכי קלט, עיבוד ופלט במערכות דומות כמו מערכות חיים ומערכות טכנולגיות מבוקרות וחיישנים) ועוד.
לקראת סוף הקורס נחשוף את התלמידים לעולם עיבוד התמונה והמשמעות שלו ברובוטיקה בליווי המעבדה לרובוטיקה של הפקולטה להנדסה.
במהלך התוכנית נחשף לעולם הרובוטיקה ונקבל את הכלים לבניית מערכת באופן עצמאי. אנו נרכוש בין היתר מיומנויות בפתרון בעיות מורכבות, יכולת תכנון, פיתוח אלגוריתמים יעילים, עידוד למידה עצמאית ואתגרית ועמידה בלוחות זמנים. בנוסף נלמד מושגים בסיסים בפיזיקה, מכניקה, הנדסה ותכנות בסביבת רובוטים. בנוסף נרכוש ידע מדעי טכנולוגי בנושאי חיישנים, מנועים, בקרת תוכנה ותכנות אלגוריתמי.
פיזיקה

כימיה וננוטכנולוגיה

בחוג זה נחשף לעולם הכימיה כולל יישומים בתחום הננוטכנולוגיה. המפגשים יכללו רקע מדעי, הדגמות של ניסויים ודיון על הניסויים ותוצאותיהם. מדע הננוטכנולוגיה התפתח בעשור האחרון באופן מרשים ביותר והוא טומן בחובו אפשריות לפיתוח טכנולוגיות חדשות שישנו את הסביבה בה אנו חיים. מדע החלל, רפואה, ואנרגיה ירוקה הם רק חלק מהנושאים בהם מדע הננוטכנולוגיה משתלב על ידי תכנון של חומרים ומכשירים מתקדמים כדי ליצור מהפכה של ממש בתחומים אלו. במסגרת החוג נעמיק במגוון נושאים בכימיה, נלמד על חומרים ננומטרים ומה מיוחד בהם, כיצד ניתן לאפיינם ולייצרם ואלו שימושים ניתן לעשות בעזרתם כיום. כמו"כ, נסייר וירטואלית במעבדות מחקר באוניברסיטה ונחשף למגוון תחומי מחקר.
תעשיית הפרסום ותקשורת שיווקית

אבטחת מידע וסייבר לבוגרים